مجله علمی خبری آموزشی تفریحی

همه اتفاقات و مقالات بروز در پرشین مگ

مجله علمی خبری آموزشی تفریحی

همه اتفاقات و مقالات بروز در پرشین مگ

انواع سنتور - بخش دوم

خرید سنتور | انواع سنتور


سنتورها در انواع مختلفی تولید میشوند. سازنده های سنتور معمولا نام خود را به عنوان برند سنتور بر روی سنتور درج میکنند. به عنوان مثال استاد صادقی که از سازنده های به نام سنتور در ایران هستند سنتور های خود را با برند سنتور صادقی عرضه می کند. در این مطلب میخواهم به برخی از سنتور های صادقی اشاره کنم و آنها را از لحاظ ساختمان و مواد به کار رفته در آنها بیشتر مورد بررسی قرار دهم.


سنتور صادقی

سنتور صادقی 12 خرک مینیاتور

سنتور صادقی ۱۲ خرک مینیاتور، یکی از مدل های کامل ساخته شده توسط کارگاه استاد موسوی است. همانگونه که در عنوان این سنتور ذکر شده است، تعداد خرک های آن از حالت متداول ۹ تایی بیشتر است و این ویژگی باعث می شود که این ساز فواصل بیشتری را در گستره صوتی خود پوشش بدهد. تعداد بیشتر نیم پرده ها و ریز پرده هایی که می توان بر روی این سنتور داشت، امکان نواختن قطعات متنوعی از دستگاه های موسیقی ایرانی را فراهم می آورد و از این رو، نوازندگی که می خواهند در موقعیت های خاص، محدوده گسترده تری از اصوات موسیقیایی را در اختیار داشته باشند، می توانند از این ساز ۱۲ خرک به بهترین نحو بهره ببرند.

صدای سنتور صادقی ۱۲ خرک مینیاتور، در تمامی گستره صوتی آن، صدایی یکدست و شفاف است و نکات منفی همچون تقه کردن را ندارد. هم چنین این ساز اصطلاحاً زیر مضراب نرم است و نوازنده را در نوازندگی های طولانی خسته نمی کند.

صفحه رویی و زیرین و کلاف های این سنتور از چوب گردوی مرغوب ساخته شده و در سمت راست کلاف، به اقتضای آنکه گوشی ها در این سمت قرار می گیرند، از چوب مقاوم تری استفاده شده است. گوشی ها به راحتی کوک می شوند و در جریان نوازندگی، به خوبی کوک نگه می دارند. در ارتباط با جزییات ظاهری و تزیینی این سنتور، می توان به طرح زیبای مینیاتور در وسط صفحه، طرح چهارخط در تمام حاشیه صفحه و طرح های گل بر روی کلاف پایین و پیشانی ساز اشاره کرد. هم چنین بر روی صفحه سه گل (حفره صوتی) تعبیه شده است. صنعت و ساختمان ساز، گویای آن است که طی مراحل ساخت، به جزییات و کیفیت کلی ساز توجه ویژه ای شده است. علاوه بر اینها، وجود پیکاپ به نوازنده این ساز اجازه می دهد که صدای آن را به آمپلی فایر انتقال داده و در اجراهای زنده از صدای بلندتری از این ساز بهره مند گردد.


سنتور موسوی ساپلی

ارزیابی سنتور صادقی 12 خرک مینیاتور از نظر کارشناسان این ساز


سنتور صادقی چهار خط دو مهر

امروزه ساز سنتور از محبوب ترین سازهای موسیقی ایرانی است که صدای منحصر به فردش را چه به صورت تک نوازی و چه در قالب گروه نوازی ها بسیار می شنویم. سنتور از بدنه تماماً چوبی، خرک های چوبی و سیم های فلزی که در دسته های چهارتایی از روی خرک ها می گذرند تشکیل شده است. در بعضی از سنتورها با روش های خاص، بر روی بدنه سنتور طرح های تزیینی ایجاد می کنند تا ساز از نظر زیبایی بصری نیز دلپذیرتر باشد. از جمله طرح های تزیینی اجرا شده بر روی سنتورها، طرح چهار خط یا همان خاتم کاری در نوار حاشیه ی صفحه رویی است که در سنتور صادقی چهار خط دو مهر نیز توسط سازنده بر روی ساز اجرا شده است.

برای بدنه این سنتور (صفحه رویی، کفه، کلاف) از چوب گردوی باکیفیت استفاده شده که اجزای آن با ظرافت تمام در کنار هم قرار گرفته و به هم چسبانده شده اند و در مرحله پرداخت و رنگرزی چوب نیز، دقت و سلیقه بالایی به کار گرفته شده است.

گوشی های سنتور صادقی چهار خط دو مهر، از نوع آهن آبکاری اتوماتیک هستند و به خوبی کوک شده و کوک نگه خواهند داشت. سیم هایی که روی ساز بسته شده اند نیز از نوع با کیفیت سیم های سنتور هستند. این مدل نیز مانند همه سنتورهای صادقی همراه با تمامی تجهیزات ضروری از جمله جعبه، مضراب، آچار، شناسنامه و ضمانت نامه ارائه می شود.


سنتور صادقی چهار خط دو مهر

ارزیابی سنتور موسوی یک مهر ویژه از نظر کارشناسان این ساز


سنتور صادقی چهار خط معمولی

سنتور ساز خوش صدای موسیقی ایرانی است که در دسته بندی سازهای مختلف، جزو زهی-کوبه ای ها به حساب می آید. نوع متداول امروزی سنتور دارای ۱۸ خرک (دو ردیف ۹ تایی) و ۷۲ سیم است که بصورت دسته های چهارتایی از روی خرک ها می گذرند و روی کلاف چپ و راست سنتور به سیم گیرها و گوشی ها متصل می شوند. در تزیین ساز سنتور از تکنیک های مختلفی استفاده می شود که هرکدام شکل منحصر به فردی به این ساز اصیل ایرانی می بخشد.

سنتور صادقی چهار خط معمولی، از سری سازهای معمولی (غیر سفارشی) این سازنده است که با طرح خاتم کاری چهار خط در تمام حاشیه صفحه، نسبت به سایر مدل ها قابل تشخیص است. جنس کلی ساز (صفحه رویی، کفه، کلاف و خرک ها) از چوب گردو است. سیم های زرد استفاده شده بر روی این سنتور، از نوع سیم های درجه یک آلمانی “بدرا” است. گوشی ها از نوع آهن آبکاری اتومات هستند و شکل و نظم قرارگیری آنها بر روی کلاف راست، در نگهداری خوب کوک بر روی این سنتور تأثیر مهمی داشته است.

فاصله بین سیم ها در سنتور چهار خط معمولی صادقی به خوبی تنظیم شده است تا اثری از نواقص صوتی در صدای آن وجود نداشته باشد. در بخش زیرین ساز (بر روی کفه) سه برجستگی کوچک تعبیه شده است که ارتفاع ساز را از سطحی که بر روی آن قرار می گیرد قدری بالاتر می برد تا حجم صدای ساز مقداری افزایش پیدا کند. در مجموع کیفیت صوتی سنتور صادقی مدل چهار خط معمولی، قابلیت کوک نگه داشتن آن، و سایر خصوصیات صنعتی و ساختاری آن، این ساز زیبا را برای هنرجویانی که قصد آغاز یادگیری موسیقی ایرانی را با ساز سنتور دارند، به یک گزینه مناسب و هم چنین مقرون به صرفه تبدیل کرده است.


سنتور صادقی چهار خط معمولی

ارزیابی سنتور صادقی چهار خط معمولی از نظر کارشناسان این ساز


از جمله دیگر سنتورهای صادقی می توان به نمونه های زیر اشاره کرد:

  • سنتور صادقی چهارخط مینیاتور
  • سنتور صادقی دو طرفه سفارشی
  • سنتور صادقی دوازده خرک دو مهر
  • سنتور صادقی دوازده خرک معمولی
  • سنتور صادقی ساده دو مهر
  • سنتور صادقی ساده سفارشی

منتظر بخش های دیگر این مطلب باشید...


منبع مطلب:کلکسیون سنتور

نظرات 10 + ارسال نظر
محمد سه‌شنبه 10 تیر 1399 ساعت 18:27

سنتور صادقی از بهترین سنتور هاییست که من تهیه کردم و باهاش نوازنگی کردم. این موضوع بعد از سالها نوازنگی برای من ثابت شد که سنتوری با کیفیت و قیمت مناسب بهتر از سنتور صادقی نیست

بهزاد شنبه 7 تیر 1399 ساعت 19:22

من سال های زیادی نیست که سنتور میزنم در واقع تازه شاید در میانه مسیر باشم اما وقتی میخواستم ساز تهیه کنم اساتید به من گفتند که سازی تهیه کن که تا چند سال همراه تو باشد و من سنتور صادقی ساده دو مهر تهیه کردم که تا به امروز همراه من بوده و هنوز به تعویض ساز نیازی پیدا نکردم

بهراز شنبه 13 اردیبهشت 1399 ساعت 19:01

ساز زیر مضراب همکاری میکنه و نوازندگی خسته کننده نیست در زمان های طولانی. شفافی صدای ساز و تفکیک صدایی عالی بین پوزیسیون های مختلف این ساز کمک کرد تا با صدای یک ساز استاندارد اشنا بشم. من سنتور صادقی چهار خط را دارم و خیلی از صدای ساز رضایت دارم.

لاله چهارشنبه 10 اردیبهشت 1399 ساعت 19:11

من همیشه از سنتور های استاد صادقی استفاده کردم و میکنم، به نظرم ساز های ایشان صدایی شیرین جعبه ای زیبا و ماندگار دارند و نوازندگی با آنها اصلا خسته کننده نیست

سمیه دوشنبه 8 اردیبهشت 1399 ساعت 19:31

بی شک نوازندگی با این ساز هایی که استاد صادقی میسازند خیلی لذت بخش هستش و سازهای ایشون نوازنده را خسته نمیکنند صدایی شیرین دارند و همیشه نوازنده را به ادامه کار با ساز دعوت میکند
امیدوارم این استاد از همین که هستند موفق تر شوند

فرزانه دوشنبه 25 فروردین 1399 ساعت 19:19

من همیشه از ساز های صادقی استفاده میکردم و این کار هیچوقت من را ناامید نکرده
واقعا کیفیت خوب و قابل قبولی به نسبت قیمت دارد از زمان اغاز یادگرفتن تا به الان همیشه همراه من بوده و راضی هستم از ایت ساز ها

فرح یکشنبه 24 فروردین 1399 ساعت 18:18

من برای پسرم این ساز رو خریدم و واقعا هم خودش هم استادش راضی هستن از این ساز؛ خیلی بازار رو زیر و رو کردم تا یه سازی پیدا کنم که هم همه پیشنهادش کنن هم قیمت خوبی داشته باشه...
الان هم فهمیدم که کیفیت خیلی خوبی هم داره.

صابر یکشنبه 10 فروردین 1399 ساعت 13:11

استاد صادقی ساز هایی که تولید میکنند همیشه با بهترین تناسب کیفیت و قیمت است و اسشان کاملا توانایی تولید سازی با بهترین صدای ممکن را دارند.
سنتور صادقی دو طرفه سفارشی ایشان یکی از ساز های بسیار جالبی است که ایشان تولید میکنند واقعا حیرت انگیز است که با یک جعبه دو ساز مختلف را بتوانید بنوازید، تنها نکته منفی که وجود دارد حمل نقل مشکل این ساز است.

صابر یکشنبه 10 فروردین 1399 ساعت 13:10

استاد صادقی ساز هایی که تولید میکنند همیشه با بهترین تناسب کیفیت و قیمت است و اسشان کاملا توانایی تولید سازی با بهترین صدای ممکن را دارند.
سنتور صادقی دو طرفه سفارشی ایشان یکی از ساز های بسیار جالبی است که ایشان تولید میکنند واقعا حیرت انگیز است که با یک جعبه دو ساز مختلف را بتوانید بنوازید، تنها نکته منفی که وجود دارد حمل نقل مشکل این ساز است.

سارا چهارشنبه 6 فروردین 1399 ساعت 12:45

من سنتور صادقی چهار خط را دارم و خیلی از صدای ساز رضایت دارم. شفافی صدای ساز و تفکیک صدایی عالی بین پوزیسیون های مختلف این ساز کمک کرد تا با صدای یک ساز استاندارد اشنا بشم. ساز زیر مضراب همکاری میکنه و نوازندگی خسته کننده نیست در زمان های طولانی.

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد